Estos són los grups que acompanyem des de Balcons Solidaris:

  • Com a primera acció, es van crear grups de suport mutu territorial i comarcal a l’aplicació de Telegram i d’altres de local als pobles més grans. Tenen com a objectiu respondre a les necessitats de persones en risc i de la comunitat a través del voluntariat i xarxes de suport mutu.
  • El següent en aparèixer a escena va ser Costureres Solidàries per organitzar la producció de material de protecció individual per centres i serveis que en requereixen.

A més, s’han iniciat accions per:

  • Agricultura per l’agrupació de productorxs solidàries per fomentar el comerç de proximitat. Si produeix qualsevol classe d’aliment, no dubtos en sumar-te.
  • Consum per agrupa-lo i connectar-lo en la producció local.
  • Professionals, autònoms y emprenedors per treballar plegats pel futur del territori.
  • Turisme tenint en compte que és una de les principals fonts de riquesa del territori.

Com participar

Vols participar o impulsar la teva comunitat? Et preocupa el futur d’aquest? Vols fer territori? Mira si hi ha un grup de suport mutu al teu poble o barri al mapa de grups de Apoyo mutuo Covid-19:

Si no hi és, et proposem crear un grup de suport mutu a la teva mateixa comunitat. Un cop creat el grup amb una primera persona, ja pots fer-ne difusió entre els teus contactes locals. Et facilitem un text per difusió:

“Hola, he creat este grup local per donar-nos suport mutu en estos temps, ens trobem al grup de WhatsApp, salut! I ens enganxem a http://www.balconssolidaris.org/ i la xarxa territorial a través de (Afegir enllaç al grup de WhatsApp local)”

Assegurat d’entrar als canals de debat de Balcons Solidaris a Telegram aquí per fer xarxa. Primer descarregat l’app de Telegram. També de pujar el grup que has creat al mapa de grups de Apoyo mutuo Covid-19.

Per fer xarxa, participar o contribuir en material per confecció o impressió 3D:

Per donar suport a un grup local, a la xarxa territorial, a empreses del territori o a Balcons Solidaris:

Ets un grup local, entitat o empresa del territori i vols que remem al mateix vaixell? Vols fer xarxa? Necessites ajuda en la teva empresa o projecte?

Enquesta per oferir material i altres capacitats per poder fer material de protecció individual. Sigui material de confecció o plàstics per impressió 3D.

Una gran iniciativa per les ciutats que neix a Sevilla:

¿QUIERES PRESTAR AYUDA A TUS VECINOS FRENTE AL CORONAVIRUS? O, QUIZÁS PUEDAS NECESITARLA ¿CÓMO PUEDES CONTRIBUIR? PUEDES AYUDAR A LOS MÁS MAYORES DEL EDIFICIO HACIÉNDOLES LA COMPRA, YENDO POR ELLOS/AS A LA FARMACIA, SACANDO SUS MASCOTAS DE PASEO O PUEDES COORDINAR ESTE PROCESO DE AYUDA. TE DEJAMOS UN FORMULARIO PARA QUE LO IMPRIMAS Y COLOQUES EN EL PORTAL O ASCENSOR DE TU EDIFICIO.

Hi ha cartells per descarregar i penjar en espais comunitaris per facilitar necessitats bàsiques com fer la compra per gent gran i cuidar nens. Poden afegir informació com que compra, quan cuidar, disponibilitat, etc.

Pero per sobre de tot,mantinguem-nos units!

A tindre en compte

Hem d’extremar les precaucions quan sortim i entrem de casa; rentar-nos les mans, utilitzar guants, màscares, netejar les soles de les sabates a l’entrar  a casa, mantenir les distàncies pel carrer, presta especial atenció a quan entrem a casa d’altres si per necessitat ho hem de fer i més. Tenim algunes recomanacions aquí.

Altres

Traduïr »